Nie jesteś zalogowany na forum.
- Ok.. toncoz deserem? - zapytał i machnął do kelnera
MIGUEL ARANGO / MASSIMO MORRONE
-Zjem…a co mi tam. Casaata siciliana. Bo jestem tutejsza…
Zaśmiał się - zobaczymy czy następnym razem będziesz pamiętała co jadają tutejsi.... - zamowil im deserek i po kawce
-Prosze cie…znam to od lat. Po prostu chcialam zamawiac na co mam pchote a nie to co tutejsi, dlatego sie obruszyles. Umiem wymienic ci kuchnie calego swiata. Mialam doczynie ia z tyloma ludzmi, nacjami w hotelu, byla w wielu miejscach i interesuje sie tym.
- więc to jeden z tych punktów, które ci nie pasowały, bo chciałem cie przestawić na swoje? Więc kto kogo teraz okłamywał Maria?
-Nie bylo tego w tych punktach. Nie wiesz z czego slynie moj hotel? Wlaznie miedzy innymi z tego, ze ma zajebista kuchnie. Serwujemy nasze regionalne dania, ale jak sa goscie ktorzy przyjezdzaja na bardzo dlugo, 3-4 tygodnie, bo zdarzaja sie tacy jak sa z deugiego konca swiata i boja jet lagow…i nagle im sie zachce swojego jedzenia to to zeovimy. Polak mowie mam ochoty na pierogi, czy da sie zrobic? Oczywiscie, ze sie da i szukamy najlepszych skladnikow. Francuz chce zabie udka? Oczywiscie. Chinczyk chce psa? Oczywiscie, ze nie-usmiechnela sie
- Nie interesuje mnie twoj hotel Maria dopóki nie przynosi strat
-Nigdy nie bedzie przynosil strat…bo ja go prowadze i uniem to robic…ale mimo mi, ze cie to nie interesuje-ju sie nie usmiechala
- tego wlasnie chciałaś... abym nie mieszał się do twojej pracy...
-Co to ma do tego, ze cos ci opowiadam o tym? Mam ci nic nie mowic o tym co robie?
- Nie przeszkadza mi to.. ale skoro zapytałaś czy znam twoj hotel to ci odpowiedziałem, że nie jest w kręgu moich zainteresowań z czego słynie.. nic więcej.... możesz mówić wszystko na co masz ochotę, kochanie
Zeby ją gasil jak przed chwila. Mowila z zadowoleniem, a ten bezczelnie zlal to i powiedzial ze go nie interesuje. Wolala sie juz nie wypowiadac.
-No to zjedzmy deser i wracajmy…
- jesteś zła?- zapytał, bo myslal, że tym razem dokładnie jej wyjaśnił, aby nie musiała się znowu nakręcać!
-Nie jestem. Jest ok…-odparla i zabrala sie za deser -Chociaz nie spieszy mi sie do domu…z nimi i tak nie posiedzimy, bo Ana nie chce ze mna rozmawiac, jak i sie ze mna zadawac…
Uniósł brewke - coś Ci napisala?
-Nie…powiedziala. Jak poszlam po katane to na nia wpadlam. Za to, ze zmienilam zdanie i zostaje z toba…uwaza, ze to blad i na pewno tego pozaluje, ale aloro tego chce to jej nie bedzie przy mnie.
- A wydawało mi się, że coś dlugo ci schodzi....nic nie mówiłaś wcześniej, że rozmawiałyście... domenico pewnie już ja naprostowal, nie przejmuj się tym... chociaż gdyby dala Ci spokój to bym nie narzekał...
Miala taka minke tylko nie trzymala sie za buzke
-Jak jej nie przejdzie to strace jedyna przyjaciolke…
To ja dotknął za dłoń- Maria.. nie zapominaj co z niej za przyjaciółka... wsadziła cie do tego pieprzonego psychiatryka... wiecznie miala zastrzeżenia do nas... dopiero kiedy zaczęła sypiać z domenico to się uspokoiła, a teraz znowu ma jakieś pretensje.... tak chyba się przyjaciele nie zachowują
-Wtedy nie wiedziala co ja czuje, chciala pomoc…i zawsze byla jak jej potrzebowalam…opiekowala sie mna. Wczoraj tez mi pomogla zasnac i w ogole…
- mam z nią porozmawiać?
-A co jej powiesz? Nie chce zebyscie sie klocili…
- Nie muszę jej nic mówić.. - powiedział zacieszony- mam swój urok osobisty, który działa na wszystkich..
-Juz raz ja straszyles bronia, wystarczy.
Uśmiechnął się - zawsze jestem przekonywujacy skarbie