Nie jesteś zalogowany na forum.
- ja również... Nie lubię takich niewyjaśnionych spraw...
MIGUEL ARANGO / MASSIMO MORRONE
-Ale jakich niewyjasnionych? Przyszlam tu wyjasnic sprawe. Powiedziec co on zrobil. Popelnil przestepstwo. Chcial zrobix wiecej, a wy go wypusciliscie...tak tego nie zostawie.
- Na prawdę chciałbym pomóc, ale mam związane ręcę w przypadku tej osoby... Nie ejst to mój wymysł i proszę mi wierzyć, że uwolnienie go było tym co mi się bardzo nie spodobało
Westchnela glosno -Dobrze...dziekuje za zmarnowaniw czasu. Moge wyjsc?
- Hmm... mógłbym jeszcze prosić o autograf dla bratanicy?
No to Maria sie zasmiala -Tak, oczywiscie. Jak ma na imie?-zapytala chwytajac za dlugopisik
- Leslie... dziękuję..na pewno będzie zachwycona..
-Prosze. Ciesze sie-odparla milo i wyszla z pokoju przesluchan i rozgladala sie za Miguelem
Bajerował policjantkę za rogiem haaha żeby jakoś sobie umilić czas kiedy ona będzie opowiadać minutę po minucie ostatnią noc.
Maria podeszla i go odciagnela za raczke -Co to ma znaczyc?
Mikie zerknął na Maryśkę - Ale co, kochanie? Tylko rozmawialiśmy..
-To mam gdzies. Mowie o Massimo. Dales im jakies alibi? Wypuscili ich i wyjechalu. On i Fedu.
- Że co?? Jak to wyjechali? Jakie niby alibi, Maria?
-Gadaj z tym policjantem. Wysluchal moich zeznac, ale powiedzial, ze to i tak niewazne.
- ZOstań tutaj, dowiem się o co chodzi... - i podszedł do turaskowego gliniarza i z nim rozmawiał
Maria usiafla na laweczce przed komisariatem i machala nozkami.
niestey massimo jej nie nawiedził hahaha
Miguel rozmawiał z gościem i mu tłumaczył co i jak, ale gość się uparł - Przykro mi, ale wasza umowa nie przewidziała innych sytuacji i nie mogę nic im zrobić... Są bezkarni i doskonale o tym wiedzą.... Możesz mieć pretensje jedynie do siebie, Arango... Nic nie można zrobić...- no i mikie wyszedł jak nic nie zdziałał i podszedł do maryski - wracamy do domu?
-Co sie dowiedziales? Powiedz, ze to nieprawda. Jesli Massimo jest na wolnosci to mam przechlapane...bardzo...
Westchnął sobie - faktycznie jest umowa dająca im wolność, ale kiedy była tworzona na kolanie dotyczyła spraw z ich działalnością... Nikt nie przewidział, że wydarzy się coś takiego... Muszę porozmawiać z szefostwem, nie mogą korzystać od tak z tamtych ustaleń.... i z Federico, jestem pewien, że Massimo jest z nim..
-Porozmawiaj...bo inaczej to juz moge isc kopac sobie grob-pokrecila glowka
złapał ją za ryjek -Nie pozwolę, aby Massimo coś Ci zrobił, Maria... Załatwię to, obiecuję..
-Prosze...bo boje sie go...nie umiem sie obronic. Dlatego wczoraj udawalam dalej amnezje, bo nie wiedzialam jak inaczej sie bronic...-nazbieraly jej sie lzy w oczach
- Wszystko będzie dobrze, nie martw się.... Jesteś bezpieczna, kochanie... Nie płacz...
To wycierala sobie lezki szybko -Nauczysz mnie obronic sie?
- Co masz na myśli? kurs samoobrony?